Możliwość komentowania Rola sektora publicznego w edukacji i zdrowiu. została wyłączona

Jakie są główne czynniki kształtujące konkurencyjność gospodarek narodowych?

Antocyjany są przede wszystkim obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w różnych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona i w trakcie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bowiem już ich sok jest odcienia czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub różowy, zależy absolutnie, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na odcienie od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.

1. Strona główna

2. O nas

3. Sprawdź stronę

4. Przeczytaj więcej

5. Strona

Comments are closed.